360 virtuaaliesitykset virtuaaliesittelyt

Virtuaaliesitys case-esimerkki: Hotelli Ivalo & Club Nord

Perinteikkään pohjois-lappilaisen Hotelli Ivalon ja kansainvälisesti toimivan ohjelmapalveluyrityksen Club Nordin yhteistoiminta on tiivistä. Saimme keväällä 2013 haasteeksemme toteuttaa erittäin laaja virtuaaliesitys, joka esittelisi kattavasti molempien yritysten palvelutarjontaa. Tällä sivulla kerrotaan miten toteutimme sen.

Avaa Hotelli Ivalon ja Club Nordin virtuaaliesitys

#1 Sisältö- ja rakennesuunnittelu

Hotelli Ivalo virtuaalieistys Intro-sivu

Sisältösuunnitteluvaiheessa päädyimme jakamaan esityksen kolmeen eri kokonaisuuteen. Hotelli Ivalon tilat ja palvelut esitellään omassa kokonaisuudessaan ja Club Nordin toimintaa ja palveluista kerrotaan sesongeittain toisessa kokonaisuudessa.

Club Nordin päätuotteita ovat erilaiset ohjelmapaketit, joista suosituin on monipuolinen viikko-ohjelmapaketti. Pakettia haluttiin painottaa muusta Club Nordin tarjonnasta, joten päätimme tehdä sille kokonaan oman kokonaisuutensa.

#2 Kuvaukset

Hotelli Ivalo virtuaalieistys kuvaajat

Materiaalin taltiointivaiheessa panoraamakuvaukset Hotelli Ivalolla hoidettiin joustavasti useampina päivinä, silloin kuin se henkilökunnalle parhaiten sopi. Club Nordin aktiviteettipanoraamoja kuvattiin Ivalon lähimaastossa kun sää oli otollisin. Pohjoista erämaatunnelmaa löytyi yhden panoraaman verran valmiina arkistoistamme. Ja kipusipa kuvaajamme mallin kanssa Ailigas-tunturin päällekin arktista introkuvaa metsästäessään.

Ohjelmapaketista kertominen virtuaaliesityksen keinoin oli haastavinta. Emme halunneet vain kuvata paikkoja ja käyttää tekstiä tai eri aikoina kuvattuja arkistokuvia, vaan välittää laajemmin ja suoremmin miten ihmiset kokevat Club Nordin jäjestämän Lappi-elämyksen. Päätimme lähettää kaksi kuvaajaa erään ranskalaisen ryhmän mukaan koko heidän seitsenpäiväisen reissunsa ajaksi. Seurasimme heitä kameroinemme lentokoneen saapumisesta lähtöiltaan. Näin esitykseen saatiin selkeä runko ja hieman tarinallisuuttakin.

Viikon aikana moottorikelkka- ja rekikoirasafareilta ja monenlaisista muista talvisista aktiviteeteista taltioitua kuva- ja videomateriaalia voi käyttää virtuaaliesityksen lisäksi myös muussa markkinoinnissa.

#3 Jälkituotanto

Hotelli Ivalo virtuaalieistys kuvaajat

Jälkituotantotekniikoissa olemme melkoisen eteviä. Panoraamat kursitaan kokoon sadoista eri ruuduista, ja valtavankokoiset HDR-tiedostot värikorjataan ja käännetään nettikäyttöön sopiviin formaatteihin. Normaaleista valokuvista valitaan parhaat ja kehitetään ammattimaisen digipimiötyöskentelyn mukaisesti julkaisukuntoon.

Jotkut ovat valmiita tässä vaiheessa, mutta me haluamme ottaa vielä yhden askeleen silloin kun se on mahdollista. Valokuvaajan ja jalustan varjo sekä muut häiritsevät ja turhat elementit muokataan kadoksiin ja mahdolliset panoraaman koostamisessa syntyneitä pieniä virheitä korjaillaan. Edistyneillä tekniikoilla kuvanlaatua ja värikylläisyyttä parannellaan entisestään. Valokuvamanipulaatiolla voidaan parannella kuvia, mutta sitä on käytettävä harkiten, ettei kuvista tule harhaanjohtavia. Näihin ylimääräisiin säätöihin menee hieman aikaa, mutta pienillä parannuksilla saa aikaan paljon paremman lopputuloksen.

#4 Graafinen suunnittelu ja Tekninen toteutus

Virtuaalieistys käyttöliittymä

Jotta vaivalla hankittu materiaali pääsisi oikeuksiinsa, teknisessä toteutuksessa ei tingitty. Käyttöliittymä ja ulkoasu kustomoitiin yritysten brändien mukaisiksi. Lisäksi luotiin kolme eri värimallia ja navigaatiovalikkoa, jotta kokonaisuudet erottuvat selkeästi toisistaan.

Esitys on nettisivujen kautta asiakkaiden käytettävissä, mutta ensisijaisesti se on tarkoitettu myyjien materiaaliksi messuille sekä yhteistyökumppani- ja asiakastapaamisiin. Tästä syystä oli erityisen tärkeää tehdä esityksestä responsiivinen ja optimoida se erityisesti iPad-tableteille. Esitys pyöriikin jouhevasti sekä FLASH-, että HTML5-ympäristössä ja mukautuu käyttäjän näytön kokoon.

Virtuaalieistys kuvagalleriat

Valokuvagalleriat ovat esityksessä tärkeässä osassa panoraamataltiointien lisäksi. Useaan eri galleriaan on jaettu peräti 113 eri kuvaa. Myös kuvagalleriat on toteutettu responsiivisesti, eli esitys osaa skaalata kuvat oikean kokoisiksi niin kännykkään, kannettavalle, tabletille kuin suurelle HD-näytöllekin.

Virtuaalieistys käyttöliittymä

Yksityiskohtiin panostettiin ja erilaisia graafisia elementtejä ja detaljeja luotiin paljon. Esimerkiksi jokaiselle viikkopaketin päivälle tehtiin päivän teemaan sopivat tietoiskulaatikkojen pohjat talvisen tunnelman luomiseksi.

Virtuaalieistys käyttöliittymää

Club Nordin ja Viikko-ohjelman eri panoraamojen välillä voi siirtyä selkeän Thumbnail-navigaatiovalikon avulla. Kuten muukin esitys, navigaatiovalikot on lokalisoitu kuudelle eri kielelle.

Virtuaalieistys käyttöliittymää

Hotelli Ivalon pikkukuva- ja nuolinavigaation lisäksi käytössä on erillinen ilmakuvanavigaatio. Laajoissa virtuaaliesityksissä ilmakuva tai pohjapiirros auttaa hahmottaamaan kokonaisuutta.

Virtuaalieistys käyttöliittymää

Panoraamojen ja valokuvien tarkan ja värikylläisen kuvanlaadun lisäksi kirsikkana kakun päällä navigaatioelementit on HiDPI-optimoitu suuren pikselitiheyden näytöille, esimerkiksi Applen Retina-laitteille. Tarkkuusero on todella huomattava.

Tässä vain pieni osa toiminnoista ja yksityiskohdista. Avaa Hotelli Ivalon ja Club Nordin virtuaaliesitys (uuteen ikkunaan) ja tutustu itse.

Teknisiä tietoja

Avaa Hotelli Ivalon ja Club Nordin virtuaaliesitys (uuteen ikkunaan).